Dokumentarfilm om pengesystemet og den grønne omstilling

Dokumentarfilm om pengesystemet og den grønne omstilling

Tue 28. Sep 19:30 - 21:30

Cinemateket, Gothersgade 55, 1153, Københvn

Posted by Anonymous

Price: 85 kr.

EN AFTEN MED DOKUMENTAR, DEBAT OG VIN

Hvor kommer penge fra? Forhindrer vores nuværende pengesystem den grønne omstilling? Og kan vi skabe nye penge til at betale for den?

I samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse og Cinemateket inviterer foreningen Gode Penge til en aften om pengesystemet og bæredygtighed.

Find billetter her: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/oeconomia-og-gode-penge

Før filmen Oeconomia holder formand i Gode Penge, Jonas Jensen-Dharmaratne, et oplæg om pengesystemet og bankernes pengeskabelse i dansk kontekst og relationen til den grønne omstilling: Hvordan det nuværende pengesystem spænder ben for den grønne omstilling, og hvordan en reform af pengesystemet kan være en del af løsningen. Efter en kort pause, med mulighed for at få et lille glas, ser vi filmen ’Oeconomia’. Efter visningen bliver der en samtale med panelister fra Gode Penge og Den Grønne Studenterbevægelse, og mulighed for publikum til at stille spørgsmål.

Arrangementet er støttet økonomisk af Græsrodsfonden.

OM OECONOMIA
Uligheden vokser og bankernes kriser bliver betalt af kunderne. Pengene stiger til tops, men jordens ressourcer er på vej i bund. ’Oeconomia’ stiller skarpt på, hvordan gæld og vækst er uløseligt forbundet i nutidens pengesystem, og hjælper os med at forstå, hvorfor det er så svært at slippe ud af gældsspiralen, vækstparadigmet og de riges massive jerngreb.

Med tysk grundighed og et stort overskud af humor og kreativitet føres vi ind i hjertet af en verden af glas og beton, hvor økonomer, bankfolk og CEOs med svingende held forsøger at forklare det kapitalistiske game. Filmen forklarer bankernes pengeskabelse tydeligt og stiller det åbne spørgsmål, om der overhovedet er et alternativ.