Antifascistisk 1. maj 2016

Sun 1. May 12:00 - 18:00

Fælledparken, bag søen

Posted by Antifascistisk 1.maj

ANTIFASCISTISK 1. MAJ

Igen i år, er vi at finde bag søen i Fælledparken.
Og igen i år byder vi på:
- Politiske taler fra bl.a. Medmenneskesmuglerne og Castaway Souls of Sjælsmark.
- Musikalske indslag fra ind- og udland bl.a. Ren Refleks og Oktoberkoret.
- Politiske boder bl.a. Basta! og Red Deer Collective.

Følg med herinde hvor resten af musikken, boderne og talerne vil blive offentliggjort i løbet af ugen, det bliver fedt!

No borders, No nations - Refugees Welcome.

Hvorfor skal mennesker på flugt betale tusindevis af kroner for livsfalige ture i overfyldte gummibåde, når der findes færger? Hvorfor skal mennesker på flugt bruge uger eller måneder på at nå derhen hvor de gerne vil, når der findes fly?

Magthavernes grænseløshed.
Nationer og grænser er skabt af magthaverne, tjener kun kapitalens interesser og skaber afstand mellem folkeslag. Når grænserne går magthavernes egne interesser imod, skaber de topstyrede fællesskaber uden om alle os andre.
EU har skabt "arbejdskraftens frie bevægelighed", ikke menneskets frie bevægelighed. Hvis mennesker kunne bevæge sig frit, ville vi ikke længere være den samme ressource magthaverne kunne udnytte, men istedet en trussel mod deres asociale samfundsorden.
Hvis mennesker virkeligt kunne bevæge sig frit, ville vi have en million nye borgere i EU og ikke en million mennesker på flugt til Europa.

Folkenes smerte.
Det er den af overklassen førte politik der har skabt den verden vi står i i dag. Det er magthavernes politik, der skaber den splittelse og undertrykkelse vi ser overalt i Europa før og nu. Det er deres politik, der er skyld i druknede børn og voksne i Adriaterhavet. Det er atter magthavernes politik der udføres når der igen bygges hegn og mure gennem Europa. Det er elitens politik der kommer til udtryk, når folk på flugt modtages med spyt og voldige overfald af fascistiske grupper.

Modstanden spirer.
Men der spirer også en folkelig modstand, der med fokus på praktisk solidaritet griber ind der hvor politikerne, myndighederne og det officielle samfund har lukket øjnene og strammet garnet. Folk organiserer sig og hjælper mennesker på flugt, både under og efter flugten. Staten har mødt disse mellemfolkelige initiativer med repression, men det har heldigvis ikke stoppet den enorme indsats som mange har lagt for dagen.

Vi vil en anden verden, og vi ved at den er mulig.
Vi vil en verden hvor mennesker kan bevæge sig frit. Hegn, pigtråd, teltlejre og grænser skal væk. Statsracismen skal knuses, og erstattes af international solidaritet. Vi ønsker en verden hvor mennesker på flugt fra krig, får hjælp på deres rejse til et liv i sikkerhed. Vi ønsker en verden uden grænser og nationer, en verden der organiserer sig for menneskers værd hvor alle har ret til et liv fri for forfølgelse. Vi ønsker at alle mennesker skal kunne bo, leve og blive gamle i frihed.

Krig mellem klasser – Fred mellem folkeslag.

No borders, No nations - Refugees welcome!

More info