Demonstration for klimaretfærdighed mod kunstgødningsproducenten YARA

Demonstration for klimaretfærdighed mod kunstgødningsproducenten YARA

fre d. 27. nov 13:30 - 16:30

Vordingborg station

Skrevet af Anonynm bruger

DET INDUSTRIELLE LANDBRUG SKAL AFVIKLES, HVIS VI SKAL LØSE KLIMAKRISEN!

Kunstgødning er en bombe under klimaet, ikke mindst fordi produktion af kunstgødning kræver enorme mængder fossil energi. Brug af kunstgødning i det industrielle landbrug fører desuden til udpining af jorden, så den mister sin livsvigtige evne til at lagre CO2. YARA er alt for længe gået under radaren som en af de største klimasyndere. YARA dominerer det globale marked for kvælstofproduktion og er en af de største kunstgødningsproducenter globalt. Halvdelen af al kunstgødning solgt på det danske marked er produceret af YARA. Derfor skal vi af med selskaber som YARA hvis der skal være plads til bæredygtige alternativer til det industrielle landbrug.

Så KOM MED til demonstration mod YARA!

Vi starter samlet ved Vordingborg station og går til YARAs kunstgødningsterminal på Masnedø. Lad os skabe en samlet front mod det industrielle landbrug for alle os der tror på og kæmper for retfærdige alternativer til at brødføde verdens befolkning som samtidig fungerer som en del af løsningen på klimakrisen.

Undervejs vil der være musik og taler fra nogle af de bevægelser der kæmper for et bedre landbrug.

Corona anbefalinger:
Vi anbefaler på det kraftigste at alle i demoen går med en AFSTAND på 1-2 meter mellem hinanden, og at du bruger MUNDBIND undervejs.
Hvis du har de mindste tegn på symptomer, håber vi meget, du bliver hjemme og i stedet følger vores LIVESTREAM af talerne fra demonstrationen.
Medbring gerne selv en varm drik, og del den med folk i din smittekæde.
Vi vil uddele afsprittede flyers!

Demonstrationen er arrangeret af Free the Soil Danmark, der gennem månedlige aktioner og events sætter fokus på det industrielle landbrugs ansvar for den eskalerede klimakrise og klimakriminelle selskaber som YARA, der står i vejen for ægte løsninger.

Følg os på Facebook: Free the Soil DK, og følg med i vores arbejde.