Spøgelsesverdener hos Søren Ulrik Thomsen og Jokum Rohde

Spøgelsesverdener hos Søren Ulrik Thomsen og Jokum Rohde

tor d. 26. nov 19:00 - 21:00

Poesiens Hus, Møllegade 7. 1. sal, 2200, København

Skrevet af Poesiens hus

Price: 75kr

Denne aften kan du for første gang i Poesiens Hus møde den legendariske forfatter Søren Ulrik Thomsen og den særegne og anmelderroste forfatter og dramatiker Jokum Rohde.
Der vil være oplæsninger og samtale. Emnet for aftenen har Thomsen og Rohde selv valgt: ’Spøgelsesverdener’ i de to forfatterskaber. De to forfattere har været venner i mange år og er vant til at optræde sammen, så vi er sikre på, at det nok skal blive en interessant, inspirerende og måske endda gruopvækkende samtale.

Vi passer naturligvis på hinanden, holder afstand og spritter af.

Der er kun 50 pladser, så skynd dig at købe billet.

Arrangementet er støttet af statens kunstfond.

Om forfatterne:

Søren Ulrik Thomsen har i alt udgivet syv digtsamlinger, siden 1981, hvor han gjorde sig bemærket med debuten Cityslang. Derudover har han udgivet en række essaysamlinger samt to albums med poesi- & musikgruppen Det Glemte Kvarter. Man kan roligt kalde ham for en af Danmarks mest anerkendte digtere. Han har modtaget en lang række priser og legater herunder: Otto Gelsted Prisen (1985), Aarestrupmedaljen (1991), Weekendavisens Litteraturpris (1991), Statens Kunstfonds livsvarige ydelse (1995), Søren Gyldendal Prisen (2015), Modersmålsprisen (2016).
Seneste udgivelse er En hårnål klemt inde bag panelet, essays og digte (Gyldendal 2016).

Peter Nielsen skriver følgende om bogen i Information:

Thomsen er en distancemester, og sådan en er ikke kæk med det nyeste nye, men befinder sig på behørig afstand. Han er en iagttager af undtagelsen, afvigelsen, af flertydigheden og ikke mindst, hvis det ord fandtes, af flertidigheden og af de glemte spor af andre virkeligheder.

Og Lars handesten skriver i Kristeligt dagblad:

Søren Ulrik Thomsens nye bog ”En hårnål klemt inde bag panelet” rummer et væld af erindringer, strøtanker, anekdoter, aforismer og prosadigte, der hver især sprogligt er bundne som perfekte slipseknuder,

Jokum Rohde er både dramatiker og forfatter. Han har udgivet dramaer, romaner, essays og noveller og har over 30 opførte dramatiske værker bag sig fra 1993 til i dag; og han har sin helt egen særlige stil og univers. Rohde har modtaget flere hæderspriser. Blandt andet har han modtaget Marguerite Viby-prisen (1997), Carlsbergs Idé-legat (1999), Johannes Allen-prisen (2005) og Reumert-prisen som Årets Dramatiker (2005). Han seneste udgivelse er essaysamlingen Modkørende (Gyldendal 2018)

Tue Andersen Nexø skriver i Information:

Dramatikeren og forfatteren Jokum Rohde længes efter det sug, der åbner nuet mod noget andet, noget dunklere – mod en slidt fortid, der kommer til syne som ruiner eller som dæmoner. Den flakker rundt som ekkoer i den fælles erindring, fortiden, og den er ikke bare det, der foregik for ti eller tyve eller hundrede år siden. Den er også en åbning mod en voldsommere eksistens, en mytisk eller heroisk eller selvødelæggende måde at være på.

Mere info