Tiden er inde: Oprør for livet 2020

Tiden er inde: Oprør for livet 2020

Wed 16. Sep 13:00 - Sun 20. Sep 17:00

DR Byen St. (Metro), Ørestads Bouleveard 21, 2300, København S

Posted by XRDK

⏳ Ændret lokation til imorgen: DR Byen ⏳
Oprøret rykker til DR byen imorgen, hvor mere end 20 kendte forfattere og rebeller vil minde medierne om deres ansvar for at informere befolkningen om miljø- og klimakrisen.
Vi står overfor en eksistentiel trussel, og mediernes dækning er enorm mangelfuld. F.eks ignorerer DR klimakrisen i deres dækning af klimakatastrofer som skovbrande i USA lige nu.
PROGRAM
12:00 Vi mødes ved DR Byen metrostation og går til smukke Amager Fælled (se kort) for at spise frokost 🍅 , nyde naturen 🌳, og høre hvorfor det sidste stykke vilde natur i København er truet.
14:00 🚶🚶‍♀️March fra Amager Fælled til hovedindgangen af DR Byen. Lokation: DRs hovedindgang, Emil Holms Kanal 20. https://www.openstreetmap.org/#map=19/55.65818/12.58966
14:30 📣 Velkomsttaler fra Nynne og Jens Friis Lund.
15:00 ✍️ FORFATTERE GØR OPRØR! Med bla. a. Carsten Jensen, Kristina Stoltz, og mange flere.
18:00 Afslutning af forfattere gør oprør. Demonstrationen ved DR Byen går dog videre med Klumben og Raske Penge!
Tilmeld dig og få mere information om oprøret her: https://xrb.link/AX9Dv9

Vi står midt i en kollision af globale kriser. Klima- og miljøkatastrofe, COVID-19, strukturel racisme og økonomisk ulighed. Alle er de symptomer på et uholdbart og udemokratisk system understøttet af passive politikere, ukritiske medier og virksomheder der sætter egenprofit over planetens sundhed.

Politikerne ignorerer den massive støtte befolkningen har vist for gennemgribende handling mod miljø- og klimakrisen. De sætter økonomiske interesser over folkets vilje. De leder os mod udryddelse.

TIDEN ER INDE.

Civil ulydighed har været et historisk effektivt middel til at skabe forandring i et system, der nægter at forandre sig. Fra d. 16 september starter vi derfor blokeringen af indre København med kreativitet, alvor, planter og kunst for at skabe opmærksomhed og tvinge regeringen til at handle på vores tre krav. Læs: https://xrdk.org/.

Vi starter på Kongens Nytorv, men senere vil vi også forstyrre "business-as-usual" på andre større veje, broer og institutioner. Oprøret står i minimum 5 hele dage.

Isen smelter, skovene brænder, hundrede millioner af mennesker vil blive tvunget på flugt - og regeringen ser til uden at røre en finger. Vi bliver nødt til at handle NU.

Coronakrisen har vist os behovet og muligheden for gennemgribende forandringer i samfundet. Mere end det, har den givet os en ekstraordinær mulighed for at skabe den forandring øjeblikkeligt. Men hvis det skal ske er oprør den eneste vej.

TIDEN ER INDE.

Den eneste måde hvorpå vi kan opbygge et retfærdigt system, er ved at tage demokratiet tilbage til folket. Derfor kræver vi et ægte borgerting med reel magt, der skal komme med de nødvendige og retfærdige løsninger på denne katastrofe. Læs mere om dette her: https://rebellion.earth/act-now/resources/citizens-assembly/
Vi inviterer alle, som er trætte af uretfærdighed, ulighed, ødelæggelse og løgne til at tage del i oprøret. Tilmeld dig og få mere information her: https://xrb.link/AX9Dv9

Sæt kryds i kalenderen, tag fri fra arbejde/uddannelse og vær med i oprøret for livet og vores fælles fremtid.

Det bliver kæmpe stort. Sammen er vi stærke.

Vi opfordrer alle til at deltage i et infomøde inden oprøret. Find events her:
D. 12. september: https://xrb.link/ai6SK7nu5mB
D. 14. september: https://xrb.link/sE1fL4N001
D. 16. september (tiltænkt folk som bor uden for København): https://xrb.link/mt9WG83V

Hvis du vil være med til at forme oprøret, er der arbejdsdage hver tirsdag hele dagen i København indtil oprøret starter. https://xrb.link/Pl2J334u6

More info