25 år efter Srebrenica: Antifascisme og kampen om historien

man d. 20. apr 19:00 - 22:00

Kapelvej 44, Kapelvej 44, 2200, København N

Skrevet af Anonynm bruger

I juli 1995 myrdede serbiske styrker med general Ratko Mladic i spidsen mere end 7.000 muslimske drenge og mænd i Srebrenica i Bosnien. Udryddelsen skete som led i halvfemsernes voldsomme krige på Vestbalkan og blev et bevis på, at nationalisme og racisme også efter Anden Verdenskrig kan få drabelige konsekvenser. Men selvom krigen for længst er slut trækker den lange spor efter sig.

Den 20. april fortæller Ulrik Kohl, der boede og arbejde på Balkan under krigen, om hvordan krigen på Balkan har formet nutidens politisk situation i området. Hvordan højre- og venstrefløj kæmper om historiefortællingen, hvordan medierne selv i dag er fulde af diskussion om Anden Verdenskrig og borgerkrigene i halvfemserne. En debat, hvor der er stor uenighed om hvem, der var skurke og hvem, der var helte. Han fortæller også om de mange tusinde antifascistiske monumenter, der er blevet ødelagt i regionen.

Vi inviterer til en lærerig aften, hvor du kan blive klogere på den langstrakte krig og dens politisk baggrund, på massakren i Srebrenica og på hvordan politik og antifascisme i dag udfolder sig på Balkan.

Sted: Caféen i medborgerhuset på Kapelvej 44, Nørrebro
Dato: 20. april
Tid: Dørene åbner kl. 19, arrangementer starter 19.30
Pris: Gratis
Arrangør: Researchkollektivet Redox

Mere info