UDSAT - Borgerdeltagelse i samrådet om CPT's rapport vedr. Ellebæk

tor d. 26. mar 10:15 - 11:45

Folketinget, lokale 2-080

Skrevet af Clara Nepper Winther

Lad os vise, at vi er mange borgere, der bekymrer sig for forholdene i Ellebæk! NB: Tilmelding inden d. 25/3 kl. 11: https://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/reu/kalender/47558/samraad.htm
******
Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om kritikpunkterne i rapporten fra Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur (CPT). Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 26. marts 2020 kl. 10.15 i værelse 2-080 på Christiansborg.
Udvalget har bedt justitsministeren og udlændinge- og integrationsministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at imødekomme de meget alvorlige kritikpunkter i rapporten fra Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur (CPT).

Derudover er justitsministeren blevet bedt redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage for at imødekomme kritikken fra CPT's rapport angående Ellebæk, således at mennesker, der ikke har begået kriminalitet, ikke udsættes for fængselslignende forhold.

Samrådsspørgsmål O er stillet efter ønske fra Rosa Lund (EL) og samrådsspørgsmål Q og R er stillet efter ønske fra Kristian Heegaard (RV).

Tilmelding
Samrådet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig, også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter i først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest kl. 11 dagen inden, samrådet bliver afholdt.

Gæster udefra bør beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek.

Samrådet tv-optages og vil blive vist direkte her på hjemmesiden. Optagelsen vil efterfølgende kunne (gen)ses her på siden og under "TV fra Folketinget". Desuden vises samrådet forskudt på Folketingets tv-kanal.

Mere info