Manifestation imod vold mod kvinder

Manifestation imod vold mod kvinder

man d. 25. nov 17:00 - 20:30

Palæstinas Plads (Aka Israels Plads), København

Skrevet af Rojava Alliancen

I 1981 mødtes feminister fra Latinamerika og Caribien til et stormøde i Colombia. Her besluttede de at gøre d. 25. November (dødsdagen for de 3 søstre Mirabal) til en symbolsk årsdag for kampen mod vold mod kvinder. Meningen med dette var, at gøre offentligheden opmærksom på disse 3 dominikanske kvinders modige kamp, og samtidig at få rettet opmærksomheden på de mangfoldige aktiviteter der er knyttet til kvindernes kamp mod vold.

Sider 1987 har den 25. November været en dag, hvor kvinder rundt omkring i hele verden manifesterer modstand mod alle former for vold mod kvinder.

Den 25. november er blevet en international kvindekampdag mod alle former for vold mod kvinder: fysisk og psykisk vold i hjemmet, voldtægt, incest, kvindehandel, sexturisme, krigsforbrydelser mod kvinder, angreb på kvinders kroppes integritet og selvbestemmelse hvad angår sundhed, seksualitet og reproduktion, angreb på kvinders socioøkonomiske rettigheder, angreb på kvinders politiske rettigheder mm.

Det er et bredt spektrum af kvindegrupper og kvindeorganisationer verden over, der manifesterer 25. november - og den gør de på mange forskellige måder.

Fælles for dem alle er imidlertid bevidstheden om, at vold mod kvinder, selv når den finder sted i privat livet, IKKE er nogen privat sag. Det er politiske overgreb, hvis årsag må finde sted under de skæve samfundsmæssige magtforhold, som volden er en afspejling af.

Volden mod kvinder må rives ud af privatsfæren, den må ikke forties, men derimod åbent blive benævnt, bekæmpet og forhindret.

Derfor, Kurdisk Kvindeforening siger:

NEJ TIL VOLD MOD KVINDER

Tag en kammerat under armen, KOM vis solidariteten og i den anledning sige at : STÅ OP, FOR FRIHED OG FORANDRING
Demonstration Mandag den 25. nov kl.17 på Israels( Palæstina) Plads til Kultorvet.

Arrangører: Kurdisk Kvindeforening,Rojava Alliancen, Demos. Anbefalere: Horserød-Stutthof Forening
EL’ Kvindeudvalg
Taler indtil videre:
Annette Mørck fra Horserød - Stutthof Forening
Tove fra Demos
Mette Maria Yde: Leder af kommunikation og viden i Danner
Jino Victoria Doabi: Kurdisk kvinde

opdatering kommer løbende.

Mere info