Opstart af ny læsegruppe: Neoliberal nihilisme, anarki og anarkisme

Opstart af ny læsegruppe: Neoliberal nihilisme, anarki og anarkisme

man d. 2. dec 17:00 - 18:30

Bogcaféen Barrikaden, Dortheavej 61, 2400, København NV

Skrevet af Anonynm bruger

Vil du være med til at starte en læsegruppe om anarkisme?

Jeg kunne godt tænke mig, at mødes med kammerater, for at diskutere og læse politiske tekster om anarkisme, som vi i fællesskab kan afkode og forstå. Derfor indkalder jeg til et opstartsmøde af en ny studiekreds.

Studiekredsens første møde kommer til at handle om Neoliberal nihilisme, anarkisme og anarkiet. Venstrefløjen sidder fast i en kulturel nihilisme, hvor vi har svært ved at forestiller os et sammenhængende samfundsalternativ, vi gerne vil på vej henimod, som en erstatning for tom vækstlogik og for en økologisk katastrofe.

Ofte har det vist for os, at når vi kæmper mod nedskæringspolitik eller overgreb fra statens og kapitalens side, at vi indirekte bliver vogtere af velfærdsstaten, som i sig selv består af at være et klassekompromis, der langt hen ad vejen er ved at afskaffe og overflødiggøre sig selv. Med vind i sejlene på forskellige sociale bevægelser, kan det vise sig, at deres systemkritik er noget, vi kan bidrage til, og hvordan vil vi gerne have vores samfundsvision skal se ud?

Til at starte diskussionen, tænkte jeg, at vi kunne gennemgå 2 uddrag. Først et uddrag af Capitalist Realism af Mark Fisher, som skriver om venstrefløjens mangel på at skabe et sammenhængende samfundsalternativ, og senere en klassisk tekst af den italienske anarkist Errico Malatesta ved navn ‘Anarchy and Anarchism’, som beskriver anarkiet som idealet for et lige, frit og social retfærdigt samfund, og hvordan anarkismen kan bruges som politisk værktøj til at nå derhen. PDF'erne findes her! https://we.tl/t-Ep4gXVVajO

I slutningen af mødet skal vi finde ud af, hvad vi kunne have lyst til at lave med studiekredsen, samt diskutere hvilke tekster, som kunne være spændende at læse i fællesskab, samt diskutere hvordan vi kan skabe et nysgerrigt og fordomsfrit rum til læring og vidensdeling.

Vi ses i Barrikaden

Mere info