Ingen Vej Til Fascisme/ Global Actions Day for Rojava

Ingen Vej Til Fascisme/ Global Actions Day for Rojava

Sat 12. Oct 13:00 - 15:00

Vesterbro Torv, Vesterbros Torv, København, 1620, København V

Posted by Rojava Alliancen

Stop Tyrkiets invasion af Nordøstsyrien (Rojava)!

#riseup4rojava

Den Kurdiske Frihedsbevægelse havde sin ideologiske base i Syrien fra 1979, hvor Abdullah Öcalan søgte hen for at mobilisere modstanden mod det forstående militære kup i Tyrkiet, frem til 9. oktober 1998. Öcalan selv betegner hans tvungne udrejse fra Syrien og de efterfølgende måneders diplomatiske skandaler, der mundede ud i en tilbageholdelse og efterfølgende udlevering til Tyrkiet, som nogle af de første forberedelser forud for en amerikansk invasion af Mellemøsten. Det lykkedes NATO at udpresse Eu landene, herunder Grækenland, at efterkomme Tyrkiets krav på udlevering og dermed potentielt eliminere en af de stærkeste modstandere af imperialismen. Men hvad som ikke lykkedes var at forhindre Öcalan’s ideer i at spire og vokse sig til et tårn i øjet på de regionale og internationale hegemoner. I selvsamme Syrien er moderne Gudinder ved at kæmpe en Ragnarok på de godes side og Öcalan står stærk som aldrig før.

Derfor protesterer vi mod det internationale komplot og kræver at Öcalan, nu efter 20 på fangeøen İmralı, får sin frihed sammen med sit folk som han fortjener.

links:
https://anfenglish.com/news/urgent-call-for-action-day-against-turkish-invasion-of-rojava-38174

https://crimethinc.com/2019/10/09/call-to-action-solidarity-with-rojava-against-the-turkish-invasion-an-urgent-call-from-a-network-of-organizations

https://vimeo.com/350262396 (NO WAR ON NORTHERN SYRIA!)

https://boycott-turkey.net/

More info