Støttefest For De Frie Kommuner (Caracoles) I Chiapas

Støttefest For De Frie Kommuner (Caracoles) I Chiapas

lør d. 26. okt 21:00 - søn d. 27. okt 04:00

Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400, København NV.

Skrevet af Byensradio

I 1994 startede en revolution i Chiapas jungle og bjerge. Et bondeoprør, bestående af et undertrykt folk, som sagde nok er nok.
En oprindelig befolkning, som tog deres land tilbage fra kapitalinteresser, imod den racisme, der havde været dagligdag i århundrede. De startede en kamp, som søgte at befrie folk fra den undertrykkelse imod kvinder, imod den oprindelige befolkning, imod arbejderklassen og bønderne, som man så og oplevede hver dag.
Man tog landområder tilbage, etableret autonome myndigheder og landsbyer. Disse befriede områder blev bygget op på principper om lighed, direkte demokrati og solidaritet.

I dag, 25 år efter, består de zapatistiske områder af over 300.000 mennesker. Der er blevet etableret skoler og hospitaler, og der er blevet bygget et samfund op, hvor beslutningsprocesserne bliver taget fra bunden og op via konsensusdemokratiske processer. Jorden er blevet fordelt ligeligt, og zapatisterne har idag skabt deres eget uddannelses-, sundheds- og retssystem.

Zapatisternes revolution bliver ved, og de befriede områder blev i August 2019 udvidet yderligere, med flere nye autonome zoner.

Men zapatisterne står over for trusler, både iform af fattigdom, ligeså vel som fra den mexicanske regering og militæret, som udgør en betydelig sikkerheds risiko over for bevægelsen.
Altså må vi som internationalister og revolutionære, støtte op om vores kammerater hos Zapatisterne og deres kamp for retfærdighed, lighed, demokrati, frihed og solidaritet.

Derfor er i inviteret til støttefest for zapatisternes autonome kommuner (Caracoles) d. 26 oktober.
En aften der står i solidaritetens navn.
Der vil være lækker musik, dejlige mennesker og billige drikkevarer! Og endnu bedre – du støtter en mega vigtig sag!

Vi glæder os til at se jer alle!
Repression er deres våben - Solidaritet er vores Styrke!

Translation will follow.

Mere info