Folkets Universitet: Sokratisk visdom

Folkets Universitet: Sokratisk visdom

søn d. 6. okt 14:00 - 16:00

Folkets Hus, Stengade 50, 2200, København N

Skrevet af Folkets Hus

Gentages den første søndag i måneden.

Den idé, der ligger til grund for Folkets Universitet er, at alle har noget at bidrage med uanset baggrund. På dette første forløb i Folkets Universitet fokuserer vi på den sokratiske forståelse af praktisk visdom - viden om godt og skidt.

Vi lever i en tid, hvor vi på den ene side meget stærkt føler, at der ikke findes objektive svar på, hvad der er godt og skidt - på den side meget stærkt føler, at det er er værdier, der ikke er til diskussion. Tilsyneladende er det også en meget rodfæstet idé, at hver af os har de værdier, vi nu engang har og at det ikke giver mening at forsøge at lave om på os selv. Overfor dette hviler den sokratiske ide om visdom på den antagelse, at der findes objektive svar på, hvad der er godt og skidt, og at mennesker får et bedre liv, jo bedre de forstår, hvad der er godt og skidt. I dette forløb graver vi dybere ned i disse overbevisninger og de antagelser, der ligger til grund for dem.

I første runde læser vi Platons dialoger Apologien, Laches, Charmides og Protagoras. I anden runde læser vi Gorgias og Staten - og i sidste runde læser vi Theaitetos. Planen er mødes første søndag i måneden - fra september og indtil vi er færdige.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage - kun nysgerrighed og lyst til at blive klogere. Forløbet er naturligvis gratis at deltage i. Mine forudsætninger for at facilitetere forløbet er, at jeg er filosof med sidefag i Oldtidskundskab.

De bedste hilsener,
Jannik Lindquist