Protestlejr mod Ellebæk Fængsel

Protestlejr mod Ellebæk Fængsel

fre d. 30. aug 17:00 - søn d. 1. sep 16:00

Ellebæk Fængslet, Ellebækvej 13A, 3460 , Birkerød

Skrevet af Luk Ellebæk

Luk Ellebæk samarbejdet inviterer alle til 48-timers aktion d. 30., 31. august & d. 1. september!

I sommerens sidste weekend vil vi endnu engang samles ved Ellebæk for at lægge maksimalt pres på driften af fængslet og vise vores uforbeholdne solidaritet med de asylansøgere, der sidder fængslet.

Denne gang forhøjer vi indsatsen og bliver ved Ellebæk i 48 timer for at vise, at vi er urokkelige. Vi står fast ved vores krav om forbedrede forhold og i sidste ende lukning af Ellebæk. I 48 timer vil vi være i vejen for driften af fængslet, og vi vil synge og råbe endnu højere end sidst. Vi vil høres af politikere, medier, Ellebæks personale og vigtigst af alt - vi vil høres af de fængslede, så de ved, at vi kæmper sammen med dem. Op til weekenden vil vi gøre vores modstand så synlig som muligt gennem en række happenings.

Læs nærmere om aktionens mål og midler samt praktisk information herunder. Program opdateres løbende her på begivenheden.

/////////////////////////////////////////////

✊Hvad?
Ellebæk er juridisk set ikke et fængsel, men drives af det danske fængselsvæsen - Kriminalforsorgen. De fleste indsatte er heller ikke dømte eller mistænkte for konkrete forbrydelser, men er frihedsberøvede for at motivere eller sikre udrejse af landet. Her er de underlagt under nogle af de mest restriktive forhold i Danmark og skal navigere i et uforståeligt juridisk system: Som indsat kan man aldrig kan vide, hvornår man bliver løsladt, hvorfor man er fængslet, eller hvad der er ens juridiske rettigheder og muligheder. Man har ingen muligheder for at påvirke sit liv eller forudsige sin fremtid. Det er veldokumenteret hvor psykisk skadeligt, den slags behandling er.

Vores krav er:
- Fri kommunikation med omverdenen for de indsatte
- Fri organiseringsret for de indsatte
- Stop for isolationsfængslinger og dehumanisering af de indsatte i Ellebæk
- Fri besøgsordning
- Fri adgang til uvildig juridisk bistand og tolkebistand for de indsatte
- Stop planlagt udvidelse af fængslet

Hvis ikke Kriminalforsorgen imødekommer disse krav, vil vi gå i aktion imod Ellebæk d. 30 august.

✊Hvorfor?
Ellebæk er en del af det hidtil herskende paradigme i dansk udlændingepolitik, der handler om at behandle mennesker så usselt som muligt i håbet om at drive dem ud af landet. Med den nye regering åbner der sig en mulighed, som vi skal gribe - vi skal være med til at sætte Ellebæk på dagsordenen og gøre det klart, at et paradigmeskifte kræver en anstændig behandling af mennesker uanset hvilken baggrund, de kommer fra.

De indsatte i Ellebæk bliver behandlet som varetægtsfanger uden juridisk grundlag. De er afskåret fra fri kommunikation med omverden, har ikke mulighed for at organisere sig, og det er meget svært for pressen at få adgang. Ud over at være frihedsberøvede under absurde vilkår, er de frataget deres demokratiske rettigheder til at organisere og ytre sig. Derfor skal vi, der kan, være deres stemmer og allierede i kampen.

✊Hvordan?
I løbet af ugen op til vil der være taler, performances, happenings og meget mere rundt om i landet. I weekenden, hvor selve aktionen løber af staben, vil vi befinde os ved Ellebæk fængsel, hvor vi vil protestere, overnatte, spise, råbe, skrive, holde taler, lære og tale med hinanden. Vi vil forsøge at lade aktionen vare så længe så muligt for at være til maksimal gene for driften af fængslet og for at motivere kriminalforsorgen til at give de indsatte deres demokratiske rettigheder. Dertil er målet med aktionen at vise vores solidaritet med dem, der sidder på den anden side af muren, og lade dem høre, at de ikke kæmper alene.

! Aktionen vil være ikke-voldelig ! Det er muligt for alle at være med, uanset hvordan man vil deltage, og hvor erfaren man er.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

PRAKTISK*

Transport og forplejning:
Der vil være bustransport til og fra aktionen. Vi sørger for, at I kan få nok at spise under aktionen. Information om busafgang og tilmelding følger.

Overnatning:
Vi forventer, at det ligesom til 24-timeraktionen er muligt at overnatte i jeres egne, medbragte telte foran indgangen til Ellebæk.

Mere info