FREDSLØB 2019 - NY DATO

FREDSLØB 2019 - NY DATO

lør d. 31. aug 12:00 - 19:00

Vesterbro Ungdomsgård, Absalonsgade 8, 1658, København V.

Skrevet af Tid Til Fred - aktiv mod krig

Orienteringsløb for familier og fredselskere ♥
Er du med på fredsholdet? Er du til cykel/løb/gå/skate/rulle/trille?
Alle er velkomne til FREDSLØB 2019 og det er gratis at deltage.

Grundet mega-regnvejr udsatte vi fredsløbet fra d. 17. maj til denne dato i august, hvor vi satser på dejligt vejr og godt selskab :-)

Vi starter og slutter på græsplænen foran Vesterbro Ungdomsgård.

Kl. 12-13: Udlevering af startpakker/løbskort/pynt dig selv og fix dine hjul/sminkebod/fællesdans/musik
Kl. 13-16: 11 poster er åbne på Vesterbro og i Indre By
Kl. 16-19: Fredsplads; folkekøkken/musik/talere/hygge/fredelige freds-aktiviteter/udstillinger
Kl. 19-20: Fælles oprydning for de friske

Følg med på vores hjemmeside www.tidtilfred.nu

”Stilt går granatenes glidende bånd. / Stans deres drift mot død, stans dem med ånd.” - Et ikke så brugt citat fra Nordahl Griegs Kringsatt af Fiender fra 1936. Men netop det at standse krig med ånd er det FREDSLØB er en del af.

For femte år i træk bruger vi en dag i Københavns gader på at sprede budskabet om fred. Med ti fredsposter og deltagerne der bevæger sig rundt både på fødder, på cykler, i cykelvogne, med rulleskøjter, skateboards og barnevogne viser vi vores omverden, at vi tror på en fremtid hvor fred er en del af det åbenlyse svar på de store udfordringer vi står med som befolkning på vores klode. Krig er et spørgsmål om magt og økonomi. Både klimamæssigt og menneskeligt er der kæmpe gevinster at hente ved at gå efter fred lande imellem. Den altødelæggende våbenproduktion og opretholdelse af hære verden over er desuden et enormt ressourcespild. Krig burde være noget vi allerede havde lagt bag os i sidste århundrede. Også derfor er det så vigtigt at vi fokuserer vores kræfter, og stiller os samlet som befolkning. Vi må vise at vi ikke er villige til at betale prisen for ganske fås rigdom og kræve at dette vanvid ophører.

Alle kan deltage til løbet, som både byder på elementer fra orienteringsløb, happenings og aktive fredsmanifestationer på diverse sjove kunstneriske måder. Især børnefamilier kan have glæde af at bruge en eftermiddag med ungerne på en kombineret fysisk/fredspolitisk aktivitet, der samtidig beriger både børn og voksne med input fra fredsbevægelsen og giver indhold til gode samtaler om nødvendigheden af fred for at skabe løsninger på befolkningernes og klodens grundlæggende behov: rimelige levevilkår, retfærdighed og miljørigtig produktion. Med de ti poster skabes der også en naturlig dialog med mennesker fra nabolaget, der ikke deltager i løbet.

I år bruger vi Kringsatt af Fiender som udgangspunkt for vores banner-tekster, og håber på den måde at gøre opmærksom på de historiske linjer der trækker sig, hvor fascisme og nazisme blev en del af folkets undertrykkelse. Vi må for alt i verden undgå den fatale gentagelse.

Som altid afslutter vi løbet med en freds-plads, hvor de deltagende grupper har taletid fra scenen og der er forskellige musikalske indslag. I år vil der blandt andet være et børne- og voksenkor, ansigtsmaling og sæbebobler, tegne-hjørne ”Lav din egen freds-tegning”, noget at spise og andre hyggelige og fredelige aktiviteter.

Medarrangører er på nuværende tidspunkt:
Fredsgartnerne
Folkebevægelsen for Asylbørns Fremtid www.asylboernsfremtid.dk
Oplysning Palæstina Israel www.oplysningpalaestinaisrael.dk
Ungdom Noah https://noah.dk/ungdom
Folkebevægelsen mod EU – Chr.Havn og Indre By komitéen www.folkebevaegelsen.dk
Aldrig Mere Krig http://www.aldrigmerekrig.dk/
Greenpeace København www.greenpeace.org/denmark/
Folkebevægelsen mod Nazisme – Håndslag https://haandslag.wordpress.com/
Kunstnere For Fred www.kunstnereforfred.dk
Fredsministerium http://www.fredsministerium.dk/
FredsVagten http://www.fredsvagt.dk/
Kurdisk Kvindeforening
New Outlook http://www.newoutlook.dk/

Du kan også være aktiv inden løbet, hjælpe på vores krea forberedelses dage, dele flyers ud, hænge plakat op på din arbejdsplads/børneinstitution/skole/sportsklub etc. Skriv her på eventet eller til vores mail fredsloeb@tidtilfred.nu hvis du vil vide mere :-)

VIGTIGST AF ALT ER SELVFØLGELIG HVIS DU OG GERNE EN KÆMPE FLOK VENNER OG FAMILIE KOMMER OG ER MED TIL FREDSLØBET.

Bak op - inviter og del ♥ ♥ ♥

Fredsløb 2019 er sponsoreret og økonomisk støttet af: BUPL, LFS, Enhedslisten København, Månefiskeren, Musikloppen, Vesterbro Lokaludvalg, 1. Maj Fonden

Mere info