Antifascistisk 1. maj demonstration

Antifascistisk 1. maj demonstration

ons d. 1. maj 12:00 - 14:00

Palæstinas Plads (Aka Israels Plads), København

Skrevet af Revolutionære Antifascister

Der er noget galt i Danmark!

Danmark er en velfærdsstat
Der er noget galt i Danmark når medierne og politikere mener, at vi har en velfærdsstat i Danmark. Faktum er, at velfærdsstaten langsomt bliver pillet fra hinanden. Diverse reformer skaber forværrelse af levevilkårene, mens det politiske fokus flyttes - det går ud over os alle sammen!

Der har aldrig været velfærd til alle
Folk reagerer ofte på reformforslag, udlændingestramninger og symbolpolitik, med ordene: “Det her er ikke det Danmark jeg kender”. De snakker som om at vi tidligere har haft tingene på det rene, men Danmark har aldrig haft en velfærdsstat for alle. Velfærdsstaten og dens ydelser har altid været en undskyldning og en afledning, så den hvide middelklasse ikke opdager at de rigeste snupper overskuddet, og at der er mennesker under dem der har skabt forudsætningerne for middelklasselivet.

‘’Vi er mange der er få’’
Vi bliver forskelsbehandlet og undertrykt på baggrund af klasse, køn, seksualitet, hudfarve, religion, ideologier og kulturelle traditioner. Politikerne gør minoriteter skyldige for andre menneskers dårligdom og politikerne spiller befolkningsgrupper ud mod hinanden. Fælles for os alle er, at vores levevilkår bliver forværret til fordel for en elite.

Venstrefløjen organiserer sig omkring klima-, flygtninge-, bolig.- faglig- og velfærdspolitik. Vi er mange der kan føle, at vores organiseringer er for små til at vi for alvor kan gøre forskelle. Denne 1. maj vil vi gøre et forsøg på at samle nogle af de organiseringer, som i det daglige kæmper imod undertrykkelse, med det budskab at vores kampe hænger sammen, og at vi kun i fælles front kan vælte systemet og bygge et bedre samfund.

Der er noget galt i Danmark!

Der er noget galt i Danmark når rige mennesker opkøber lejlighedskomplekser i København og medfører stigende boligpriser. Når andelsboligernes pris får lov til at stige til urealistiske priser, mens staten vil jævne de almene boliger med jorden. En bolig er ikke et investeringsobjekt, men et hjem!

Der er noget galt når Fagbevægelsen ikke kæmper for at sikre arbejderklassens rettigheder. De har solgt ud for en idé om det at sidde med ved politikernes forhandlingsbord er den vigtigste arbejderkamp, mens staten gang på gang forværrer de arbejdendes rettigheder, således at de hårdtarbejdende først må gå på pension som 74 årige.

Der er noget galt når latterlige racistiske love bliver vedtaget i en kamp for at være de politikere, som slår hårdt ned på flygtninge, indvandrere og alle de, der ikke ligner den gennemsnitlige hvide middelklasse borger.

Der er noget galt når “folkets” politi varetager statens interesser, mens voldtægtssager og hatecrimes bliver nedprioriteret og ofrene mistænkeliggjort. Deres ressourcer bliver brugt på at beskytte racistiske love, mens folket bliver efterladt med uopklarede overgrebssager. Det gør det tydeligt, at de aldrig har været til for os, men for at bevare status quo og beskytte de riges ejendom.

Der er noget galt, når unge på SU ikke har råd til at betale deres urimeligt høje husleje, og derfor ender som hjemløse. Eller når studerende går ned med stress, fordi det kapitaliske samfund skaber et umenneskeligt pres.

Hver dag er en kampdag!

Vi ønsker en verden hvor alle mennesker har lige rettigheder og muligheder for at leve deres liv, og ikke bliver begrænset og undertrykt af staten. Om det handler om køn, hudfarve, seksualitet, faglighed, religion eller andre ting skal staten ikke bruge det til at splitte os og vildlede os imens de skummer fløden.

Den overskyggende og racistiske symbolpolitik fylder for meget i Danmark, og er med til at køre hetz på flygtninge. Vi ønsker et Danmark hvor vi modtager mennesker på flugt med åbne arme og ikke lader politikerne føre en krigspolitik og klimapolitik der tvinger folk på flugt.

Vi skal huske på, at vi ikke er alene i at blive begrænset og undertrykt. Vi bliver alle udsat for kapitalismens ulighedsskabende politik og begrænsende undertrykkelse. Vi må stå sammen om at vise vi har fået nok - hver dag er en kampdag!
Vi må bygge organiseringer, som bygger på internationalisme, lige muligheder og solidaritet. Organiseringer som kæmper mod regeringens angreb på velfærden og folkets livskvalitet.

Vi går på gaden 1. maj for at vise der er noget galt i Danmark, knuse kapitalismen, patriarkatet, fascismen og alle andre former for undertrykkelse, der begrænser friheden for alle.

Mere info