Konference "Modstand & Alternativer"

søn d. 17. mar 08:30 - 17:30

Metropol, Sigurdsgade 26, 2200, København N

Skrevet af Afrika Kontakt

Price: 125

Verden er globaliseret og eliten er mere og mere velorganiseret på globalt plan. Hvad gør vi ved det? Hvordan skaber vi en global modstandsbevægelse, der støtter lokale kampe og samtidigt løfter hinanden på tværs af grænser og problematikker?

Den 17. marts 2019, afholder Afrika Kontakt konferencen “Modstand & Alternativer”, hvor vi vil diskutere globale problematikker, og hvordan vi gennem aktivisme kan bevæge os mod en bedre fremtid. I Afrika Kontakt tror vi på, at de lokale problematikker vi oplever her i Danmark og i resten af verden, er en del af en række globale uligheder og systemer, som vi kun kan kæmpe imod, hvis vi står sammen.

Konferencen har to hovedmål:

At belyse sammenhængen og styrke forholdet mellem sociale og aktivistiske bevægelser i det Globale Syd og det Globale Nord
> MODSTAND.
At skabe et rum der giver plads til at deltagende organisationer kan dele viden og samskabe løsninger på en række globale og lokale problematikker
> ALTERNATIVER.

Derfor inviterer vi det danske netværk af aktivister til at finde løsninger, bygge netværk og alliancer på tværs af vores mange forskellige grupper, foreninger og bevægelser. Sammen kan vi finde ligheder på tværs af mange sociale kampe både i Danmark og verden over og styrke hinandens stemmer.
Vi inviterer dig, der er aktiv i anti-racistiske bevægelser, i faglige bevægelser, i kønspolitiske bevægelser, feministiske, anti-kapitalistiske, klimabevægelser, boligbevægelsen, i kampen for bedre uddanelse, kampen mod nedskæringer og privatisering af vores velfærd, eller kampen for bedre forhold for flygtninge, immigranter, socialt udsatte eller arbejdsløse.
Vi inviterer dig, der tror på, at vi gennem aktivisme kan skabe ændringer, der er nødvendige for samfundet.
Vi har inviteret en række utroligt seje aktivister fra Colombia, Filippinerne, Mauritius, Vestsahara, Palæstina og herfra Danmark til at præsentere en række komplekse problemstillinger, der trækker tråde på tværs af kontinenter.
På baggrund af disse oplæg faciliteres der 22 tematiske workshops, som hver især fokuserer på at diskutere løsninger i form af modstand og alternativer.
Vi håber, at du vil dele denne invitation med relevante personer i din organisation og/eller netværk. Jo flere perspektiver, jo stærkere kan vi stå sammen.

Mere info