Vi vil have færre svin i Danmark

Vi vil have færre svin i Danmark

tor d. 30. aug 14:00 - 16:00

Christiansborg Slotsplads

Skrevet af nanna

Omkring halvdelen af Danmarks samlede landareal beslaglægges af dyrkning af dyrefoder, og overalt i landet udvider og intensiverer svinefabrikker deres produktion med store omkostninger for naturen, miljøet, dyrene og os mennesker. Samtidig ser vi landmænd, der ønsker at drive et bæredygtigt landbrug have urimelige vilkår.

Overalt vender lokalbefolkninger sig mod de katastrofale følger, men den politiske dagsorden og lovgivning levner hverken kommuner eller ganske almindelige mennesker mulighed for at påvirke størrelsen eller placeringen af de store svineindustrier.

Den danske regering afholder et fødevaretopmøde ”World Food Summit” med undertitlen ”Better Food for More People” den 30. og 31. august. Her mødes politikere og virksomheder fra hele verden for at diskutere fremtidens landbrug og fødevareforsyning. Når alt det ”pæne” er skraldet af, så er formålet at promovere danske fødevarer og styrke dansk fødevareeksport. Topmødet blev afholdt første gang i 2016 foranlediget af Esben Lunde Larsen.

Det oprindelige ”World Food Summit” var et stort topmøde, som FAO under FN afholdt i Italien tilbage i 1996 med det formål at bekæmpe hungersnød i Verden.

Vi vil derfor protestere mod det glansbillede, som “World Food Summit” tegner af den danske fødevareproduktion og demonstrere mod bagsiden af den voksende industrielle svineproduktion i Danmark!

Demonstrationen foregår torsdag den 30. august. Vi mødes kl. 14.00 på Christiansborg, hvor der vil være flere talere og musikindslag. Mødedeltagerne på ”World Food Summit” forlader efter planen Christiansborg kl. 14.30 for at tage til Bella Centret, hvor der er en fødevaremesse.

Når vores program er slut på pladsen, går vi mod Miljø- og Fødevareministeriet på Slotsholmsgade.

Mere info