70-året for Nakba : Folkekøkken og oplæg v Marronage og Bilal Al-Issa (DHIP)

70-året for Nakba : Folkekøkken og oplæg v Marronage og Bilal Al-Issa (DHIP)

tir d. 15. maj 17:00 - 23:00

Kapelvej 44, Kapelvej 44, 2200, København N

Skrevet af Internationalt Forum København

Nakba - 70 års kolonisering og besættelse

I år er det 70 år siden, at staten Israel blev oprettet. Statsdannelsen blev kulminationen på mange års kolonisering og medførte en fordrivelse af over 700’000 palæstinensere samtidig med at over 400 palæstinensiske landsbyer blev jævnet med jorden. Derfor er dagen også kendt som Al-Nakba, (katastrofen på dansk). I dag kan man tydeligt se katastrofens konsekvenser. Den etniske udrensning er ikke stoppet og besættelsen er hårdere end nogensinde.

Vi har i den anledning inviteret Bilal Al-Issa, mangeårig medarbejder i Det Danske Hus i Palæstina (DHIP), og en repræsentant fra det feministiske og dekoloniale magasin Marronage. De vil gøre os klogere på Palæstinas historie, Israels koloniale teknikker og modstanden imod besættelsen og koloniseringen, samt den aktuelle situation i Gaza.

Bagefter vil en række organisationer og aktivister fortælle om, hvordan du kan være med til at kæmpe imod besættelsen (opdateres løbende). Vi vil også få videohilsner fra aktivister, som er bosat i Palæstina for tiden og arbejder mod besættelsen.

Der vil være folkekøkken fra kl. 17, som unge fra Murergården laver. Priserne er 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Der vil være vegetarisk mad og kød (halal).

Mellem oplæggene vil der være the, kaffe og kage, samt mulighed for at købe bøger, t-shirts og andre ting om og til støtte for Palæstina.

Mere info