FREDSLØB 2018

FREDSLØB 2018

lør d. 26. maj 12:00 - 18:00

Onkel Dannys Plads, Onkel Dannys Plads, 1711, København V.

Skrevet af Tid Til Fred - aktiv mod krig

Wauw - så er vi nået til årets FREDSLØB ♥ ♥ ♥

ORIENTERINGSLØB FOR FAMILIER OG FREDSELSKERE
Det sjove alternativ til den velkendte demo. Undervejs på ruten er alle deltagere med til at skabe flotte fredsmanifester ud af de ting der udleveres i startpakke. Alle aldersgrupper kan være med. Undervejs stemples og ved afslutning underskrives fredspas.

ER I MED PÅ FREDSHOLDET?
Deltag som løber, fodgænger, med cykel, cykelvogn, rulleskøjter, skateboard, løbehjul - lige hvad der passer dig/jer bedst. 10 poster på en sjov tur rundt i indre by og på Vesterbro. Tag fotos på turen og vær med til at skabe den efterfølgende udstilling om fredsløb “I Bevægelse for Fred”.

Det er gratis at deltage.
Tilmelding ikke nødvendig, men hvis du/i vil have flere informationer eller sikre jer en startpakke, så mail til fredsloeb@tidtilfred.nu eller tilmeld via www.tidtilfred.nu

KL. 12-13: Mød op på Onkel Dannys Plads på Vesterbro hvor du får kort, fredspas og gadgets til løbet.
Workshops; Få fixet dine hjul (SygKlister hjælper dig) Pynt dit “ride” (hvis ikke du har gjort det hjemmefra) og sminkebod

Kl. 13-16: Fredsløbet er igang. Du/i bestemmer selv hvilken vej i vil og hvor mange poster i vil besøge under løbet.

Kl. 16-18: Fredsplads, Tilbage på Onkel Dannys Plads.
Vi hygger og hører live-musik, møder hinanden og alle der har været med til at fredsløbet. Eventet opdatres løbende med det detaljeret program for denne del.

Fredsløb er et initiativ taget af TID TIL FRED – aktiv mod krig, og for fjerde år i træk spreder vi på denne måde budskabet om fred i København.

Den virkelighed der udspiller sig lige nu både i Danmark og også i resten af verden, kræver at VI RYKKER PÅ GADEN, og viser at DER FINDES og AT VI VIL EN ANDEN VEJ.
Den voldsomme oprustning vi ser, er helt uden fornuft og giver intet godt til udvikling af vores samfund. Oprustningen sker på bekostning af velfærd, miljø og menneskeliv. Vi har brug for at al energi bliver fokuseret på løsninger der bringer os tættere på en fremtid hvor hele klodens befolkning kan leve i balance med naturen uden fattigdom, hungersnød og ikke mindst i fred.

Med fredsløb samler vi forskellige grupper, der på hver deres måde arbejder med aspekter af freden eller bagsiden af det modsatte ”krig”. Vi sætter fokus på alle vores forskellige budskaber - alt det der kan gøre bedre, og vi gør det på en positiv, kunstnerisk og dialogsskabende måde.

Vigtigt er at vi inviterer mennesker til at være med, mennesker der ikke normalt deltager i aktivistisk arbejde. Familier der kan være med i stedet for en tur på legepladsen.

I år vil vi forberede en del af fredsmanifestationer på posterne sådan at de automatisk bliver til et kunst-objekt vi kan bruge til den efterfølgende vandre-udstilling om årets løb.

De deltagende grupper i år er indtil videre; Kunstnere For Fred / Fredsgartnerne / Fredsvagten / Dansk Kurdisk Kvindeforening / Folkebevægelsen mod Nazisme / Valby og Sydvest mod Krig / Østerbro Krammeklub / Den Palæstinensiske Nationalforsamling / Kampagnen Nej Tak til Nye Kampfly - København / Folkebevægelsen for Asylbørns Fremtid.
Vi samarbejder desuden med Venligbohuset og Sygklister (Dansk Cyklistforbund) om en del af afviklingen.

Mere info