Hack dine planter!

Hack dine planter!

søn d. 25. mar 13:00 - 17:00

S-rummet, Worsaaesvej 15B, 1972, Frederiksberg C

Skrevet af DO:TOPIA

Er du også træt af af dine planter dør ud, fordi du glemmer at vande dem? Frygt ej, man kan bygge sit eget vandingssystem med den simple og billige mini-computer Raspberry Pi og en sensor. Det prøver vi kræfter med i DO:TOPIA søndag den 25 marts fra 13-17. Kom og vær med!

Du kan enten tage dit eget gear med, eller være med om DO:TOPIAs Raspberry Pi og sensor.

Dagen handler først og fremmest om at have det sjovt sammen og se om vi kan bygge noget fedt. Alle er velkomne - Især totale begyndere, der har lyst til at snuse til at hacke hardware og bygge ting selv.

Hvis du selv bestiller udstyr, skal du bruge:

- Raspberry Pi

- sensor, 5V: https://www.elextra.dk/details/H50453/jordfugtigheds-og-vandstandssensor-til-arduino

- nedsænkbar pumpe, 3-6V: http://www.myarduino.dk/produkt/mini-nedsaenkbar-vandpumpe-3-5v/
- pumpe-alternativ #1, non-submersible, 3-9V, 4mm: https://arduinotech.dk/shop/vandpumpe-motor-rs-360sh/
- pumpe-alternativ #2, non-submersible, 3,5-12V, ind 9,5 mm, ud 7 mm: https://elektronik-lavpris.dk/p132816/bn206959-mini-vandpumpe-35-12v/

- relæ, 5V, muilghed #1: https://elektronik-lavpris.dk/p126623/arm2-2-kanals-5v-relaemodul-m-optokobler/
- relæ, 5V, muilghed #2: https://www.elextra.dk/details/H16117/5v-relaemodul-m-optokobler-til-arduino-2-kanals

- slanger: kan købes i en akvarie-butik så snart man kender diameteren på pumpen:)

Se desuden guide til opsætning her:https://www.hackster.io/ben-eagan/raspberry-pi-automated-plant-watering-with-website-8af2dc

Kærlig hilsen,
DO:TOPIA

==================

DO:TOPIA er et aktivistisk kollektiv af cyberfeminister, internetnørder, sølvpapirshatte, digitale aktivister og nysgerrige mennesker. Vi organiserer events om programmering, do-it-yourself technørderi, cybersikkerhed og internetkultur. Vi søger mod egenskabte systemer og platforme, og garderer os mod Big Brother. Vi er et bondeoprør mod den centraliserede tech- og internetfeudalisme.

Vi vil kende de algoritmer og systemer, der styrer vores digitale virkelighed, så vi selv kan være med til at bygge og deltage i den digitale verden, vi lever i.

Vi skal lære at kode, skrive, redigere og lave lyd digitalt. Vi skal lave kunstværker og performances og bygge vores egne systemer. Sådan sætter vi kursen for vores digitale fremtid – vores fælles utopia. Vi tror på learning by doing, og vi tror på forandring gennem handling.

Vi er et åbent kollektiv, og du må gerne være med!

Mere info