Reception for bogen Anarkismens Tid

Reception for bogen Anarkismens Tid

tor d. 16. nov 18:00 - 22:00

Bogcaféen Halmtorvet, Halmtorvet 54, st. tv., 1700, København V

Skrevet af Bogcaféen Halmtorvet

Vi inviterer til reception for bogen Anarkismens Tid, som er udgivet på Det Poetiske Bureaus Forlag. Der vil bl.a. være oplæsning fra bogen og vi sørger for forfrisninger og pindemadder i dagens anledning.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at der fandtes nogen særlig kontakt mellem den anarkistiske teoretiker og ex-fyrste fra Rusland, Peter Kropotkin, og det største danske navn bag Det Moderne Gennembrud, kritiker og litterat Georg Brandes, men sandt er det alligevel.

Anarkismens Tid er en brevveksling mellem Peter Kropotkin og Georg Brandes, hvor vi finder hvert eneste brev som er blevet sendt mellem disse to. Det omhandler alt fra faglige emner som anarkismen og hvad det vil sige at være 'en intellektuel', men også det nære og endda kærlighedsfulde venskab, som opstår mellem dem.

Bogen tilbyder både et unikt indblik i det mere personlige liv for både Brandes og Kropotkin, som man ikke kan finde i deres mere offentlige og officielle værker - men også et indblik i de uenigheder der har været mellem dem, og forskellen på deres tankegange.

Mere info