Banker skaber penge ud af ingenting // Ib Ravn

Banker skaber penge ud af ingenting // Ib Ravn

tor d. 12. okt 17:00 - 19:00

Blaa Galleri , Blågårdsgade 29 , 2200 København N, københavn

Skrevet af Pengemanual

I de seneste år er det blevet stadig mere kendt, at private banker skaber penge – ud af den blå luft, ”som tryllestøv”. Det er ikke kontanter, for dem skaber Nationalbanken, men kontopenge – de penge, der står på vores bankkonti. Dem bringer bankerne ind i økonomien, når de yder ”lån”, fx boliglån, forbrugslån og kassekreditter. Der er et konstant flow af nye penge ind i samfundets pengemængde og ud af den igen, og det er bankerne, der styrer vandhanen.

Så hvad er det egentlig for noget med penge? Og hvad foregår der i en bank? Hvor kom pengene fra, da boblen bristede under finanskrisen i 2008? Og hvorfor så ingen den komme? Hvilke alternativer eksisterer der, hvor pengeskabelsen overgives til samfundet?

Kom og vær med til Pengerådgivning #1, hvor Ib Ravn, lektor på DPU ved Aarhus Universitet og bestyrelsesmedlem i foreningen Gode Penge, giver en pædagogisk introduktion til de private bankers pengeskabelse.

17.00: Vi serverer noget til ganen mens du besøger udstillingen
17.30: Oplæg efterfulgt af faciliteret diskussion
19.00: Tak for i dag

Undervejs faciliterer vi en god samtale, hvor deltagerne får rig mulighed for at stille spørgsmål - både de opklarende, undrende og de kritiske.

BEGRÆNSET ANTAL PLADSER: Du kan sikre dig en plads ved at følge linket til Eventbrite.

Please sign up through events page on facebook
https://www.facebook.com/pengemanual/

Mere info