Genopstart af Anarkistisk Studie- og Debatgruppe

Genopstart af Anarkistisk Studie- og Debatgruppe

søn d. 24. sep 16:30 - 19:00

Bogcaféen Barrikaden, Dortheavej 61, 2400, København NV

Skrevet af tc

Efter en længere pause har gruppen RAVN valgt at genopstarte Anarkistisk Studie- og Debatgruppe. Det første debatmøde bliver afholdet umidelbart efter RAVNs næste aktivitetsdag.

Over de næste par måneder har vi valgt at læs Pierre-Joseph Proudhons værk "What is Property? An Inquiry into the Principle of Right and of Government" fra 1840.
Værket er et af de tideligeste anarkistiske værker, og havde stor betydning for tilblivelsen af både anarkisme og marxisme. Proudhon bliver af mange betragtet som en af anarkismens skabere, og var den første til at kalde sig selv anarkist.

Da vi synes at værket er for langt til at læse på en gang har vi valgt at dele teksten op, så vi kun læser det første kapitel til dette møde. Planen er at vi over de kommende måneder læser resten teksten.

Den fulde tekst kan findes som PDF her:
https://theanarchistlibrary.org/library/pierre-joseph-proudhon-what-is-property-an-inquiry-into-the-principle-of-right-and-of-governmen.pdf

Den kan også hentes på andre formater, eller bare læses i en browser:
https://theanarchistlibrary.org/library/pierre-joseph-proudhon-what-is-property-an-inquiry-into-the-principle-of-right-and-of-governmen

Mere info