Oktoberkoret i Pavillonen

Oktoberkoret i Pavillonen

søn d. 17. sep 15:00 - 17:00

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450, København SV

Skrevet af JanLN

For to år siden optrådte Oktoberkoret med stor succes i Pavillonen på Karens Minde Kulturhus. Denne gang er anledningen 100året for Oktoberrevolutionen og en miniturne til Berlin i oktober.

Uanset holdningen til den russiske Oktoberrevolution i 1917, var det en politisk begivenhed, som påvirkede hele forrige århundredes politiske tænkning, og som brød de etablerede statslige magtstrukturer over hele jorden. Oktoberkoret, som sidste år kunne fejre sit 40 års jubilæum har hentet navn fra revolutionen. Det er derfor også naturligt at koret markerer hundredeårsjubilæet.

Du skal ikke forvente knyttede næver og revolutionens røst ved koncerten i Pavillonen, men sange som knytter an til solidaritet, fred og kærlighed. Oktoberkorets faste dirigent Jørgen Allan Christiansen er på podiet og de sanglige præstationer akkompagneres af en gruppe professionelle musikere.

Christos Farmakis er uddannet komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han er medlem af kvartetten Kottos, som i foråret vandt DR P2´s publikumspris, men har på trods af omfattende koncertvirksomhed med Kottos givet sig tid til at at akkompagnere Oktoberkoret. Græske Christos er virtuos på det ligeledes græske strengeinstrument bouzouki.

Carmen Lili med rumænske rødder har studeret sang, musik og klassisk klaver på Academia de Muzica "Gheorghe Dima" i den transylvanske by Cluj-Napoca og underviser i klaverspil. Hun akkompagnerer koret på klaver og synger desuden i Oktoberkoret.

Lars Bo Svendsen har akkompagneret Oktoberkoret ved flere koncerter på rytmeguitar, og har desuden optrådt både som solist og med en duo. Lars Bo er til daglig musiklærer.

Oktoberkoret tager i midten af oktober til Berlin, hvor sangerne blandt andet skal optræde ved en stor koncert sammen med det store berlinske Ernst Busch-Chor ligeledes som en markering af revolutionsåret.

Koncerten i Karens Minde er støttet af Lokaludvalget i Kgs. Enghave, hvilket har kunnet give gratis entre.

Mere info