Sit in imod Thisted kommunes fossile investeringer

tor d. 9. dec 12:30 - 17:00

Store Torv, Thisted, 7700, Thisted

Skrevet af Anonynm bruger

Ifølge FNs klimapanel, skal brugen af fossile brændsler udfases hurtigst muligt, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at leve op til Parisaftalens målsætninger. Kommunerne har et ansvar for at understøtte omstillingen til et fossilfrit samfund.

Alligevel investerer Thisted kommune fortsat i fossile selskaber som olie- og gas giganter som russiske Gazprom og franske Total - virksomheder der ikke planlægger at stoppe produktionen af fossile brændsler, men faktisk at udvide den.

På trods af at Thisted brander sig på at være en grøn foregangskommune, halter vi på det her punkt bagefter. Vi er nemlig en ud af kun 10 danske kommuner, der fortsat investerer i fossile selskaber. En af de andre ti kommuner som fortsat investerer sort er Aarhus Kommune. Samtidig med vores sit in i Thisted vil der derfor være en tilsvarende sit in i Aarhus, arrangeret af Global Aktion og Den Grønne Studenterbevægelse Aarhus.

Hvis din kommune er en af dem der stadig har investeringer i fossile selskaber, vil vi gerne opfordre dig til at gøre noget ved det! Arranger en sit in/demonstration, skriv til dine lokalpolitikere eller noget helt tredje. Du er også velkommen til at skrive til amanda@globalaktion.dk, hvis du har brug for hjælp til at komme i gang.

Vi håber på at initiativet vil brede sig til hele Danmark, så alle danske kommuner kan blive fossilfri hurtigst muligt.

Mere info