Sit in imod Aarhus' kommunes fossile investeringer

tor d. 9. dec 12:30 - 17:00

Rådhuspladsen, Aarhus, Aarhus

Skrevet af Anonynm bruger

Ifølge FNs klimapanel, skal brugen af fossile brændsler udfases hurtigst muligt, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at leve op til Parisaftalens målsætninger. Kommunerne har et ansvar for at understøtte omstillingen til et fossilfrit samfund.

I vores klimastrategi skriver Aarhus Kommune, at "Aarhus arbejder derfor også på at nedbringe udledningen andre steder i Danmark og verden gennem omstilling til en fremtid uden fossile brændsler."

Alligevel investerer kommunen fortsat i fossile selskaber som olie- og gas giganten Shell, der ikke viser nogen intention om at stoppe deres produktion af fossile brændsler - faktisk planlægger de at udvide den.

På trods af at Aarhus ønsker at være en grøn foregangskommune, halter vi på det her punkt bagefter. Vi er nemlig en ud af kun 10 danske kommuner, der fortsat investerer i fossile selskaber.

En af de andre ti kommuner som fortsat investerer sort er Thisted Kommune. Samtidig med vores sit in i Aarhus vil der derfor være en tilsvarende sit in i Thisted, arrangeret af Global Aktion og Grøn TAKT (den nye grønne bevægelse i Thy).

Hvis din kommune er en af dem der stadig har investeringer i fossile selskaber, vil vi gerne opfordre dig til at gøre noget ved det! Arranger en sit in/demonstration, skriv til dine lokalpolitikere eller noget helt tredje. Du er også velkommen til at skrive til amanda@globalaktion.dk, hvis du har brug for hjælp til at komme i gang.

Vi håber på at initiativet vil brede sig til hele Danmark, så alle danske kommuner kan blive fossilfri hurtigst muligt.

Mere info